Bortaförlust mot Eskilstuna

I kvällens möte mot 6:e placerade Eskilstuna United DFF hade ÖSK en förhoppning om att förbättra sin bortastatistik på Tunavallen samt göra ett lyft i det jämna mittenskiktet av Elitettan. Den förhoppningen fick en trög start när Eskilstuna gjorde 1-0 tidigt, vilket trots en bra halvlek med flera chanser för ÖSK stod sig till paus. Liknande urartade sig också den andra halvleken där ÖSK med många lägen inte fick in bollen, men där Eskilstuna istället fick det. 2-0 blev slutresultatet och ÖSK får konstatera att det fortsatt är tufft på bortaplan.

Från vinsten senast mot IK Uppsala gjordes två förändringar i ÖSK:s startelva. In kom Emila Andersson och Izabella Hurtig istället för Ella Gunnarsson, förra matchens segerskytt, som vilades på hemmaplan och Grace Wallin som fick inleda matchen på bänken.

Matchen inleddes lite avvaktandes med två lag som dessutom slarvade en del i sina bollinnehav. Bäst i inledningen var ÖSK vars högerkant med Emelie Alfredsson och Cornelia Karlsson hittade matchens första målchans, men Karlsson med ett avslut utanför. Eskilstunas första anfall med bollen under kontroll blev farligt för ÖSK. Ett bra inlägg från vänster som Nicole Robertson mötte perfekt mellan ÖSK-försvaret och med pannan satte 1-0 bakom en chanslös Ellen Portugués i den 12:e minuten.

ÖSK behövde några minuter att hämta sig innan man gick till motangrepp, ännu en gång via högerkanten. Rebecka Mannström levererade en djupledsboll ämnat för Alfredsson som avslutade direkt, men bollen gick i ribban och därmed ingen replik när klockan visade 20 minuter. ÖSK fortsatt framåtlutande öppnade upp för en kontring i den 29:e minuten för Eskilstuna. Återigen Robertson som oroar i duell med en ensam ÖSK-back där avslutet tillslut gick i stolpen. I 40:e minuten är det vänsterkantens Izabella Hurtig som avslutar från distans. Ett avslut som tvingar Eskilstunas målvakt till en svår räddning ut till hörna. ÖSK med ett övertag spelmässigt i halvleken men till pausvilan var det fortsatt 1-0 ledning för hemmalaget Eskilstuna.

Inledningsvis av den andra halvleken hade ÖSK svårt att etablera sitt spel och det var istället hemmalaget som började bäst genom att skapa en del hörnor och halvchanser. För ÖSK dröjde det till den 58:e minuten innan man fick sitt första kvitteringsläge i den andra halvleken. Det var Karlsson som dök upp fri vid straffpunkten men hon lyckades inte kordinera sig rätt och avslutet utanför. Dessvärre blev svårigheterna för ÖSK större när Eskilstuna i den 66:e minuten gör 2-0 genom Patrycja Jerzak. Detta efter att en rak djupledsboll skapat förflyttning och öppningar i ÖSK-försvaret, där Jerzak i en andra boll sätter dit målet.

ÖSK gör ett sista försök att forcera in en reducering och har till och med en boll i mål, som däremot blev bortdömt, dessutom ett distansskott från Nora Thörngren som skapade problem för hemmakeepern. Eskilstuna lyckas hålla tätt i defensiven och matchen slutar 2-0. ÖSK får därmed vänta på att förbättra sin bortastatistik och istället blicka mot hemmaplan och GPP i nästa omgång.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 30 juni kl. 15:00 hemma mot IFK Kalmar på Grönpepparparkens IP.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
- Känslan är att vi gör en bra match där vi inte gör mål på våra lägen. En match där jag tycker att vi inte släpper till så mycket men där Eskilstuna ändå gör två mål. Så skillnaden idag är att de sätter dit sina få chanser och att vi inte får in den på våra. Det är mycket som stämmer idag men vi blir kanske lite för forcerande i vårt anfallsspel mot deras 4-4-2. Vi är lite för bolltittande vid omsttällningsituationer och lyckas inte utnyttja kontringsspelet hundraprocent. Vi får träff i vårt försvarsspel, pressspel och vi har mycket boll samt får dem ofta i obalans, men vi blir kanske lite för utspridda i fel skeden. Med lite mer skärpa kan vi skapa mera idag och jag tycker att vi framåt har en växel till i oss.

Resultat: 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Nicole Robertsson (12'), 2-0 Patrycja Jerzak (66')
Byten ÖSK: Hurtig ut - Wallin in (64'), E. Andersson ut - Eriksson in in (64'), Olofsson ut - A. Andersson in (70'), Arlebo ut - Westerlund in (70'), Mannström ut - Eklund in (88').

26. Ellen Portugués
20. Rebecka Mannström - 8. Matilda Wennberg (K) - 24. Selma Rajakangas
22. Emelie Alfredsson - 11. Cornelia Karlsson - 7. Nora Thörngren - 18. Moa Arlebo - 14. Izabella Hurtig
19. Amelia Olofsson - 9. Emilia Andersson

3. Eklund, 6. A. Andersson, 12. Westerlund, 13. Eriksson, 15. Thörngren, 16. Wallin, 17. Hyttinen.

Se höjdpunkterna från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.