Förlust på Gavlevallen för herrlaget

På söndagseftermiddagen var det åter dags för match i Superettan när ÖSK gästade Gavlevallen för match mot Gefle IF. Lundin gav hemmalaget ledningen i den första halvleken. Samme Lundin gjorde även 2-0 i inledningen av andra halvlek innan Bark reducerade med timmen spelad. I slutminuterna avgjorde Gefle från straffpunkten via Englund och matchen slutade 3-1.

I dagens match satsades det på den ordinarie backlinjen, ett mittfält bestående av Shagaxle och Bark på varsin kant och med Shlimon och Bergmark innanför sig. Högst upp fick Holmberg sällskap av Saeid. I matchens sjunde minut var det just offensiva duon Holmberg och Saeid som samspelade innan Mo sköt från nära håll i straffområdet men en försvarare täckte till hörna. Några minuter senare slarvade Gefle i ett uppspel och Bergmark fick chansen från distans men även det avslutet blockades till hörna. ÖSK fortsatte att vara heta framåt och i den 16:e minuten sköt Holmberg ett bra distansskott men Johansson i hemmamålet räddade utan att släppa retur.

Efter en period med färre chanser skapade Gefle sin första målchans i matchen i den 24:e minuten. Edqvist sköt från drygt 20 meter och Påhlsson stod stabilt i mitten av målet och kunde rädda utan problem. Med halvtimmen spelad kom nästa långskott, Saeid dräpte iväg ett hårt skott som Johansson tvingades boxa till ännu en hörna. I den 35:e minuten lyfte Rafael in en boll i straffområdet från vänsterkanten, efter en skarvning nådde bollen Lundin som skottfintade innan han sköt ett lågt skott som touchade ett ÖSK-ben och bollen retligt in i mål förbi en ställd Påhlsson. Fler målchanser än så blev det inte i första halvlek och således 1-0 på resultattavlan.

Andra halvlek inleddes med en tidig möjlighet för Bark som löpte sig till ett fint skottläge men hans avslut blev rakt på Johansson. I den 52:a minuten var det hemmalaget som kontrade och Capotondi lyfte iväg en perfekt långboll till Lundin i straffområdet som tryckte iväg ett stenhårt avslut intill första stolpen och 2-0. Målet innebar att snabbt offensivt byte och Bergmark ersattes av Barsoum. Med timmen spelad blixtrade ÖSK till, ett inspel mot straffområdet skarvades elegant av Holmberg snett bakåt till Bark som slog till med ett kanonavslut intill högra stolpen och 2-1 reduceringen var ett faktum.

ÖSK inledde jakten på kvittering men hade svårt att etablera något ordentligt anfallsspel. Men dryga kvarten kvar ersattes Bark och Björnstad av Kroon och Hansemon. I jakten på kvittering kontrade Gefle med fem minuter kvar, Yakoub löpte sig fri med Påhlson som kom lite snett ut och fällde anfallaren. Domaren blåste först frispark och rött kort men justerade sedan till straff och gult kort. Englund tog hand om straffen och rullade bollen till vänster när Malte chansade tidigt åt andra hållet och 3-1. Trots några avslutande svartvita hörnor så uteblev ytterligare mål i matchen och Gävle avgick med segern 3-1.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 2 juni kl. 13.00 hemma mot IK Oddevold.

Resultat: 3-1 (1-0)
Mål: Lundin 35’, 52’, Bark 60’, Englund 86’
Varningar: Bark, Johansson, Påhlsson, Kroon, Shlimon
Hörnor: 2-9
Byten ÖSK: Niclas Bergmark ut – Elias Barsoum in (54’), Adam Bark ut – Theodor Hansemon in (73’), Tobias Björnstad ut – Samuel Kroon in (73’).
Byten Gefle: Anton Lundin ut – Leo Englund in (57’), Jacob Hjelte ut – Yakoub in (64’), Constantino Capotondi ut – Iu Ranera in (64’), York Rafael ut – Kevin Persson in (79’).
Domare: Magnus Lindgren, Christian Tennstedt (ass.), Robert Nyberg (ass.) och Adli Assali (fjärde).