En poäng mot Sunnanå SK

I dagens andra match tog ÖSK:s damer emot Sunnanå SK i Elitettans 8:e omgång. Med en bra start gjorde Josefine Eklund 1-0 tidigt i den första halvleken. Sunnanå kom tillbaka med en kvittering i minut 32 men ÖSK svarade direkt och gjorde 2-1 genom Grace Wallin i minuten efter. 2-1 i paus. Till den andra halvleken var det Sunnanå som kom ut starkast och gjorde 2-2 tidigt. ÖSK lyckades inte återta ledningen igen och därmed delad poäng när resultatet skrivs 2-2.

I den andra matchen för dagen tog ÖSK:s damer emot Sunnanå SK hemma på ett soligt men blåsigt Grönpepparparkens IP. Det var ett helt annat lag som ställde upp om man jämför med DM-matchen som spelades tidigare i veckan men endast två ändringar om man jämför med senaste matchen i Elitettan. Ut från den startelvan gick Ella Gunnarsson och Agnes Andersson och in idag kom Emilia Andersson och Rebecka Mannström.

ÖSK med vinden i ansiktet under första halvleken kom ut på ett piggt och aggressivt sätt. En hög press och rakt anfallspel. Man visade inledningsvis en mer rejälare attityd än Sunnanå som var mer metodiska och som gärna ville hålla bollen i laget under längre stunder. Innan de riktiga chanserna skulle dyka upp var det två lag som ofta bytte bollinnehavet emellan varandra. Men som sagt var ÖSK mer direkta och i den 14:e minuten fick man en frispark som Rebecka Mannström levererade in till Josefin Eklund som nickar bollen i en hög båge mot mål. Målvakten tippade den i ribban för att sedan få den på sig och tappa in den i mål för 1-0 ÖSK. Ledningen stod sig till den 32:a minuten när Wilma Dahlgren lurade ÖSK försvaret och satte dit kvitteringen. ÖSK som fortfarande var på hugget svarade direkt och Grace Wallin kunde påpassligt på bortre stolpen stöta in Emilia Anderssons inlägg för 2-1 ÖSK i den 33:e minuten. Andersson själv testade från distans bara minuter senare men skottet i ribban. Även Sunnanå hade ett distanskott innan pausvilan som tvingade Ellen Portugués till en fin räddning för att hålla resultatet till 2-1 efter första halvleken.

Till den andra halvleken var det vinden i ryggen bokstavligt men också spelmässigt för ÖSK efter en bra första halvlek. Dock fick man en tuff start på halvleken och Sunnanå kvitterade genom Sandra Jakobsen i den 56:e minuten. Tränare Gabrielsson gjorde byten direkt i ett försök att återta initiativet och ledningen man tappat. In med Agnes Andersson och Cornelia Karlsson som gjorde sin comeback i Elitettan efter en skadeperiod. ÖSK hade det däremot svårt i hela andra halvlek att skapa något framåt. Det sista läget fick Karlsson på tilläggstid men skottet täcktes av Sunnanå-försvarare. Man släpper heller inte in något mer mål och därmed slutar matchen 2-2 mellan lagen som nu efter omgång åtta ligger precis ovanför nedflyttningssträcket. ÖSK plats tio och Sunnanå plats elva.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 8 juni kl. 14:00 borta mot Malmö FF på Malmö Stadion.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
- Jag tyckker vi startar matchen bra och får ett tidigt mål. Sen är det en period i första halvlek där vi står och sover. Där de får starta inkast och frispark utan att vi är redo och på det sättet får de 1-1 ganska enkelt. Sen gör vi det bra igen och kommer tillbaka samt tar ledningen igen. I halvtid tar vi snacket att vi ska ta duellerna och vara noggranna men vår andra halvlek idag är inte bra. Känslan är såklart värre nu direkt efter matchen men jag tycker inte vi hjälper varandra, vi reagerar istället för att agerar och tittar på när saker händer. Vilket gör så att det blir oavgjort i den här matchen. Nu handlar det om att gå igenom den här matchen igen. Komma fram till vad vi som lag kan göra bättre för det här är inte en tillräckligt bra kollektiv insats. Sen är det två veckor till nästa match som vi har på oss att ladda om.

Resultat: 2-2 (2-1)
Mål: Eklund 14', Dahlgren 32', Wallin 33', Jakobsen 54'
Byten ÖSK: A. Andersson in - Mannströmut (59'), Karlsson in - E. Andersson ut (59'), Hurtig in - Olofsson ut (76'), Eriksson in - Arlebo ut (84').
Publik: 101

26. Ellen Portugués
8. Matilda Wennberg - 3. Josefine Eklund - 15. Nellie Thörngren
24. Selma Rajakangas - 20. Rebecka Mannström - 7. Nora Thörngren - 16. Grace Wallin
9. Emilia Andersson - 19. Amelia Olofsson - 18. Moa Arlebo

1. Lundberg Vesterlund, 6. A. Andersson, 11. Karlsson, 13. Eriksson, 14. Hurtig, 17. Hyttinen, 21. Stråle.

Se höjdpunkterna från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.