Talangtruppen: Poängtapp på övertid

Ett mål i den 88:e minuten såg ut att säkra en trepoängare till hemmalaget, men fyra minuter senare hade Adolfsbergs Mikael Sterner kvitterat.

En seg och på det hela taget chansfattig match på Behrn Arena såg för några minuter ut att få ett ur hemmalagets synvinkel lyckligt slut. Inbytte Daniel Delgado gjorde sitt första div 3-mål med två ordinarie matchminuter kvar då ÖSK Ungdom mötte Adolfsbergs IK. Men gästerna som för några veckor sedan blev av med segerns två bonuspoäng i slutminuterna flyttade fram allt man hade och Mikael Sterner kunde efter frispark kvittera i den andra övertidsminuten.

Mållöst i halvtid.

Som vanligt är man frestad att säga lyckades ÖSKs unga talanger inte få till ett matchresultat som motsvarade spelfördelningen på plan. Adolfsberg kom till spel med ett lag som som saknade hela fem spelare från startelvan och inriktade sig därför i första hand på att försvara den poäng man hade med sig då matchen blåstes igång. Mot deras tätt packade mittfält hade ÖSKs offensiva krafter inte någon bra dyrk. ÖSKs två anfallare skärmades effektivt av och de klara målchanserna var få. Närmast ett mål i den första halvleken var Edvin Möller som frispelades av radarkompisen Adam Botvidsson. Edvin rullade bollen kallt förbi Adolfsbergs målman, men fick tyvärr se bollen ta i den bortre stolpen och studsa ut.

Ökat tryck.

I andra halvlek ökade ÖSK trycket utan att lyckas få bättre betalt för sina ansträngningar. Ett antal resultatlösa hörnor (11 i matchen totalt) beredde inte Adolfsbergs resliga försvar några större bekymmer och de skott som avlossades gick väldigt sällan på mål. Det mesta tydde på att matchen skulle sluta mållös, när de två inbytta spelarna Boris Lumbana och Daniel Delgado tillsammans åstadkommer vad som kändes som det matchavgörande målet. Boris slår ett inlägg från trakten av hörnflaggan och Daniel makar in bollen vid bortre.

Motanfall.

Efter målet flyttar Adolfsberg, som inte har något mer att förlora, fram så gott som hela laget i en sista kraftansträngning. I den andra övertidsminuten får laget en frispark som skickas in mot ÖSKs straffområde. Bollen hittar fram till en fri Mikael Sterner, som inte har några problem med att stöta in kvitteringen.

Segt i solen.

En flödande sol och högsommartemperaturer gjorde att spelet genomgående såg lite segt ut. Lika för båda lagen förvisso, men kanske ändå förmånligare för Adolfsberg som fick mer tid på sig att knyta ihop sina försvarssäckar. Av ÖSKs offensiva krafter märktes Edvin Möller och Adam Botvidsson mest, men det var den inbytte Daniel Delgado som på karaktäristiskt sätt trasslade in Boris Lumbanas inlägg. Daniel har redan hunnit med att göra fem mål på sju matcher för ÖSK Söder och han visade att målfarligheten finns kvar även en division högre upp.

Viktor Lindqvist tog som vanligt hand om en hel del både offensivt och defensivt på mittfältet. Dessutom avhöll han sig från att dra på sig någon varning även om det nog var nära några gånger. Viktigt eftersom hans mittfältskollega Matheus Carvalho fick sin tredje och därför missar onsdagens örebroderby mot Rynninge IK.

I försvarslinjen fick Gustav Källberg ta den ena mittbackplatsen i stället för den frånvarande Moses Reed och visade att han nog med tiden kan bli en riktigt bra mittback. Peter Rosendahl i ÖSK-målet hade en mycket lugn dag på jobbet. Sterners målskott var nog det enda som Adolfsberg fick på mål under hela matchen och på det skottet var han chanslös.

Matchfakta: ÖSK Ungdom - Adolfsbergs IK 1-1 (0-0)

88. 1-0 Daniel Delgado (Boris Lumbana)

92. 1-1 Mikael Sterner

Publik:70

Varningar ÖSK:

Matheus Carvalho, hårt spel

Evin Möller, eftersläng

Laguppställning:

Målvakt: Peter Rosendahl

Backar: Daniel Björnqvist, Johan Bolin, Gustav Källberg, Simon Karlsson

Mittfält: Sebastian Scharnke (66), Matheus Carvalho (77), Viktor Lindqvist, Adam Botvidsson

Anfall: Edvin Möller, Christopher Kihlgård (66)

Ersättare: Axel Svedberg (mv), Daniel Delgado (66), Pontus Jakobsson, Boris Lumbana (66), Jonathan Ring (77)

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908