John Alvbåge tänker avsluta snyggt i vårens sista match

Förstora bilden

En laddad John Alvbåge vill avsluta snyggt genom att slå Halmstad BK i vårens sista match. Misstagen mot Brommapojkarna är analyserade och taktiken är klar, vinst gäller.

Dags för vårens sista match John, hur går tankarna inför den avslutande matchen innan uppehållet?

- Vi vill avsluta våren positivt och ha med oss det in på hösten. Man vill kunna gå på semester med en bra känsla.

 

2-2 senast mot Brommapojkarna i en match där ni borde tagit tre poäng. Håller du med?

- Jo det borde vi ha gjort, men matchen blev som den blev. De spelade ett bra och genomtänkt spel medan vi gjorde precis tvärtom och det straffade sig. Vi är väldigt revanschsugna inför kommande match.

 

Vad har ni jobbat på i veckan för att få bättre utdelning än senast?

- Vi har jobbat på uppspelsfasen och hur vi ska uttnyttja våra offensiva spelare bättre. Annars har vi analyserat BP-matchen väl. Vi vet vilka fel vi gjorde där och vad som krävs för att inte göra om det. 

 

Vad är känslorna inför drabbningen mot Halmstad imorgon?

- Vi vet att vi har slagit dem både i år och förra året. Det kommer att krävas en 100-procentig insats, annars kommer vi inte kunna ta några poäng. Halmstad är säkert revanschsugna efter en tids mindre lyckat spel. Kommer vi med samma kvalitet som mot BP sist så kommer vi att förlora matchen. Det kommer att krävas väldigt mycket av oss för att kunna vinna, men vi är redo för att ta tre poäng. Vi vill avsluta det här snyggt.  

"Vi är redo för att ta tre poäng."

I det stora hela, är du nöjd med ÖSK:s vårsäsong?

- Både ja och nej. Ja för att vi har skrapat ihop ganska mycket poäng och är med där uppe och slåss. Samtidigt är man också både självkritisk och besviken över att man inte tagit fler poäng. Vi har slarvat en del och kunde ha tagit fler poäng. Vi har inte mött något lag som varit bättre än oss, vi har slarvat bort många poäng. Vi har gjort en okej vår, men vi kan mycket bättre. Vi har en hyfsad chans inför hösten och hoppas det blir ännu bättre då.

 

Finns det något specifikt du vill lyfta fram från i vår som du kommer bära med dig till omstarten?

- Det får bli den kommande Halmstads-matchen.

 

Nordin Gerzic sade efter matchen senast att nu är det dags att ÖSK börjar gå för tre poäng borta om man vill vara med där uppe hela vägen. Vad säger du?

- Vi är redan med där, vi går alltid för tre poäng. Men helt klart har vi inte haft den bästa utdelningen på borta plan.

 

Ett stort lycka till!

- Tack, tack!

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908