Stark insats gav tre poäng

Väl tillbaka på Grönpepparparkens IP visade ÖSK att man trivs på sin hemmaplan. I Elitettans tionde omgång tog man emot seriefyran IK Uppsala och matchen blev en jämn och tuff sådan. Uppsala kom ut starkt men ÖSK tog över ju längre halvleken gick och ledde med 1-0 efter 45 minuter. Till den andra var det Uppsala som försökte jaga ikapp en kvittering. Detta var något som man inte lyckades med och ÖSK kunde hålla ut till en meriterande 1-0 vinst på sin hemmaborg, där man ännu inte förlorat i år.

Ett högt tempo från minut ett där gästande Uppsala öppnade aggresivt. Dock var det ÖSK som i sitt första riktiga bollinnehav hittade den första målchansen redan i minut två. Moa Arlebo tog ett avslut från distans och på returen dök Ella Gunnarsson upp för att stöta in den i mål, men Gunnarsson var offside och fortsatt likaläge. ÖSK tog fart efter målchansen och parkerade ofta på Uppsalas planhalva under de första 30 minutrarna. Några fler stora målchanser lös däremot med sin frånvaro under dessa 30 minuter, under resterande 15 av halvleken fanns det desto fler och hetare chanser. Till exempel när Grace Wallin fick chansen efter en bjudning från Uppsala-målvkaten, en bjudning som hon tillslut kunde rädda upp. Sen den hetaste, i 37:e minuten efter en snabb omställning får Gunnarsson revansch och gör 1-0 efter en djupledspass av Cornelia Karlsson. Dessutom hade ÖSK bud på ytterligare mål men 1-0 står sig till halvtidsvilan.

Till den andra halvleken kom Uppsala ut mer framåtlutande och ÖSK fick finna sig i att försvara sin ledning i inledningen samt även under stora delar av matchens slutfas. Det gjorde man också bra och släppte inte till allt för svåra avslut för Ellen Portugués att rädda. Dessutom kunde man vid tillfällen andas ut med bollen samt flera gånger gå framåt i kontringar för att försöka utöka sin ledning. ÖSK hade flera farligheter på hörnor och genom en som vanligt hårt arbetande Amelia Olofsson på topp. För Uppsala skulle det dröja till den 73:e minuten att skapa sin farligaste målchans men Portugués var på tårna med en fin räddning. ÖSK lyckades under resterande tid att hålla undan och därmed säkra tre poäng och fortsätta sin obesegrade svit hemma på Grönpepparparken. Slutresultatet skrivs alltså 1-0.

Nästa match för ÖSK spelas torsdag 20 juni kl. 19:00 borta mot Eskilstuna United.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
- Skönt att ta tre poäng hemma! Jag tycker vi genomför en bra match, där första halvlek är riktigt bra. Sen totalt sett borde vi kanske satt dit någon boll till med tanke på de lägen vi har. De får ju lite tryck på oss i den andra halvleken men jag tycker ändå vi har hyfsat koll på dem. En stabil insats där vi får bra effekt på vår matchplan och där vi vinner många dueller samt har en hög intensitet i alla 90 minuter. Det gör att vi inte blir så låga i våra positioner och då vet vi att vi är farliga i vårt anfallspel.

- Jag återkommer till det men alla poäng är såklart viktiga i den här serien och vi vill ta poäng i varje match. Sen är det såklart också skönt och nödvändigt att vi vinner och tar många poäng här hemma. Nu ska vi fira med att sjunga lite och sen får gruppen lite ledigt här i helgen, så är det nya tag nästa vecka.

Resultat: 1-0 (1-0)
Mål: Gunnarson (37')
Byten ÖSK: Gunnarsson ut - Eriksson in (65'), Alfredsson ut - Westerlund in (65'), Mannström ut - Thörngren in (65'), Wallin ut - Hurtig in (79'), Arlebo ut - Eklund in (86').

26. Ellen Portugués
20. Rebecka Mannström - 8. Matilda Wennberg (K) - 24. Selma Rajakangas
22. Emelie Alfredsson - 11. Cornelia Karlsson - 7. Nora Thörngren - 18. Moa Arlebo - 16. Grace Wallin
19. Amelia Olofsson - 10. Ella Gunnarsson

3. Eklund, 9. Andersson, 12. Westerlund, 13. Eriksson, 14. Hurtig, 15. Thörngren, 23. Dahlberg.

Se höjdpunkterna från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.