Storseger mot FK Bosna 92

ÖSK fick denna kvällen göra en kort bortaresa till Trängens IP för att möta FK Bosna 92 i en DM-åttondelsfinal. ÖSK som använde sig av ett ungt lag gjorde fyra mål i den första halvleken för ett 0-4 resultat i paus. Innan den andra halvleken satte Bosna dit tre av fyra bonusstraffar för 3-4 med 45 minuter kvar. Det blev däremot ingen spännande andra halvlek när ÖSK gick framåt direkt. Två röda kort för Bosna och åtta mål för ÖSK fastställer slutresultatet 3-12.

Det var idag dags för ÖSK att ge sig in i årets distriktmästerskap i en åttondelsfinal mot division fyra laget FK Bosna 92. Järdler och hans team gjorde den korta resan till Trängens IP med ett ungt lag där många från PA19 fick chansen.

ÖSK som förväntat med ett stort bollinnehav i matchen började lite trevande. Dock dröjde det inte länge innan första målet kom för det svartvita bortalaget. Hamse Shagaxle med fint förspel på vänsterkanten innan PA19:s skyttekung Erman Hrastovina med ett säkert avslut gjorde 1-0 i den 15:e minuten. Sedan tog ÖSK över och det var Charlie Swartling som satte dit 2-0 i den 27:e minuten framspelad av Malïk Mokédé. Dessutom han Swartling med att göra både sitt andra och tredje mål innan paus för ställningen 0-4 efter första halvlek.

Till den andra halvleken valde Bosna att slå sina fyra bonusstraffar mot inbytte Malte Påhlsson i ÖSK-målet. Påhlsson räddade den första men fick se sig besegrad på de resterande tre och därmed 3-4 när andra halvlek startade. Då även med Buster Runheim tillbaka mellan stolparna för ÖSK.

Fortsatt stort övertag för ÖSK som tidigt i den andra gjorde sina femte och sjätte mål genom först Hrastovina, sitt andra i matchen, och sedan Shagaxle. Swartling var inte klar med sitt målskytte och gjorde i den 62:a minuten sitt fjärde mål för 3-7. Vid 70 minuter spelade kom Malïk Mokédé fri och blev fälld utanför straffområdet av Bosna-målvakten, vilket resulterade i rött kort och frispark. En frispark som Mokédé tog hand om själv genom att sätta bollen i mål för 3-8. Mokédé gjorde även sitt andra en stund efter. Dessutom gjorde Swartling sitt femte mål på straff när också Bosna fick sitt andra röda kort vid samma tillfälle. Innan matchen var slut hann också Mokédé med sitt tredje mål för dagen samt en framspelning till Olle Wennerström som fastställde slutresultatet 3-12 till ÖSK.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 16 juni kl. 15.00 borta mot Helsingborgs IF.

Resultat: 3-12 (0-4)
Mål: Swartling x5,Mokédé x3, Hrastovina x2, Shagaxle, Wennerström.
Byten ÖSK: Astvald in - Bruhn ut (59'), Wingemark in - Shagaxle ut (59'), Sandberg in - Melander ut (59'), Lindström in - Käck ut (66'), Wennerström in - Hrastovina ut (71').