Förlust i Malmö

I Elitettans nionde omgång mötte ÖSK Malmö FF på bortaplan. Hemmalaget tog en tidig ledning och hade mycket boll i den första halvleken. ÖSK:s Rebecka Mannström kvitterade på straff just innan paus men i den andra halvleken återtog MFF sin ledning. Därefter kom även 3-1 som också blev slutresultatet.

På Eleda Stadions gräsmatta fick hemmalaget en fin inledning på matchen och lyckades ta ledningen efter knappt fem minuters spel. I en omställning avslutade Ema Paljevic från distans och fick till ett skott som Portugués inte kunde göra något åt.

Hemmalaget fortsatte sedan ha stort bollinnehav och ÖSK fick slita hårt i defensiven för att MFF inte skulle få utöka sin ledning. Ellén Portugues stod för ett antal fina räddningar och länge såg det ut som att ställningen 1-0 skulle stå sig in i paus. Men i slutet av den första halvleken blev Grace Wallin omkullgjord i straffområdet och ÖSK tilldelades en straff. Rebecka Mannström klev då fram och förvaltade straffen som gav ÖSK 1-1 efter den första halvleken.

Efter pausen fortsatte MFF:s tryck och i den 56:e minuten nickade Kullberg in 2-1 till Malmö efter en frispark. Drygt tio minuter senare fick hemmalaget en ny frispark ute på kanten och denna gång slogs den in till Persson som kunde stöta in bollen till 3-1 bakom Portugués.

ÖSK flyttade fram laget och fick till en jämnare matchbild mot slutet. Men man lyckades inte riktigt skapa de heta chanserna för att reducera och matchen slutade i förlust 3-1.

Nästa match för ÖSK spelas torsdag 13 juni kl. 19:00 hemma mot IK Uppsala.

Resultat: 3-1 (1-1)
Mål: 1-0 Paljevic (5'), 1-1 Mannström (45'), 2-1 Kullberg (56'), 3-1 Persson (68')
Byten ÖSK: Eriksson ut - Karlsson in (58'), E. Andersson ut - Olofsson in (58'), Nellie Thörngren ut - Alfredsson in (58'), A. Andersson ut - Arlebo in (69'), Wallin ut - Dahlberg in (82')

26. Ellen Portugués
20. Rebecka Mannström - 8. Matilda Wennberg - 15. Nellie Thörngren
24. Selma Rajakangas - 6. Agnes Andersson - 7. Nora Thörngren - 14. Izabella Hurtig
16. Grace Wallin - 13. Maja Eriksson - 9. Emilia Andersson

3. Eklund, 11. Karlsson, 18. Arlebo, 19. Olofsson, 21. Stråle, 22. Alfredsson, 23. Dahlberg

Se höjdpunkterna från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.