Holmbergs sena kvittering gav 2-2 mot Oddevold

På söndagen tog ÖSK emot IK Oddevold i Superettans tolfte omgång. Gästerna tog ledningen i slutet av första halvlek och det var 0-1 efter 45 spelade minuter. Valgeirsson kvitterade i inledningen av andra halvlek. Al Hamlawi sköt 1-2 med tio minuter kvar innan Holmberg lyckades få in en svartvit kvittering i 90:e minuten och matchen slutade 2-2.

Inför dagens match fick Järdler tillbaka Kroon och Barsoum i startelvan jämfört med senaste förlusten mot Gefle. Matchen inleddes i 25 gradig värme och sol och ÖSK tog tag i taktpinnen direkt medan gästerna sjönk lågt och satsade på defensiven med en tydlig fembackslinje. Efter drygt tio minuter kom första rejäla målchansen. Ett inlägg från högerkanten togs ner av Shagaxle centralt i straffområdet, Hamse snurrfintade och tog ett lågt avslut men Ekman i bortamålet kunde rädda utan retur. I den 24:e minuten skapade Oddevold ett fint läge på vänsterkanten efter en lång utspark och bollen spelades snett inåt bakåt till Al Hamlawi som var helt fri några meter från mål. Anfallaren kom dock lite fel i steget och sköt mirakulöst nog utanför det vidöppna målet när Påhlsson var överspelad. I vreden över det missade läget sparkade han ner bollhållaren bredvid mål och fick syna det gula kortet i stället för att måljubla.

I den 39:e minuten drällde ÖSK med bollen på egen planhalva och Kalludra kunde sprinta mot mål och sköt från höjd med straffområdet. Ett farligt lågt skott mot första stolpen men Påhlsson gjorde en kanonräddning till hörna. Hörnan spelades kort innan Iglicar lyfte bollen mot bortre stolpen där inhoppande Kjellman Olblad löpte sig fri och tryckte distinkt in 0-1. I den 44:e minuten fick Shlimon ett gyllene skottläge strax utanför straffområdet men hans avslut gick högt över och 0-1 stod sig in till halvtidsvilan.

Inför andra halvlek gjorde Järdler ett byte, Bergmark in och Björnstad ut. Det innebar även en formationsändring med trebackslinje och Valgeirsson över till en offensivare position på vänsterkanten. Efter händelsefattiga inledande tio minuter så var det just Valgeirsson som i minut 58 dribblade sig fram i straffområdets vänstra del. Valgeir fick till slut lite yta och slog iväg ett inlägg, bollen seglade över Ekman och slank in i mål via den bortre stolpen. 1-1 till publikens stora glädje. Några minuter senare var det Oddevolds tur att hota framåt när ett distansskott från Iglicar Berntsson via touch dök ner på målburens ovansida till hörna. Med 20 minuter kvar byttes Bark in i jakten på ett segermål. ÖSK tog över spelet mer och mer ju längre matchen gick men utan att kunna skapa några lägen. Med tio minuter kvar stack Oddevold upp i en kontring och bollen skar genom straffområdet fram till Al Hamlawi som drog till med ett curlat vänsterskott upp i bortre krysset och 1-2 var ett faktum.

ÖSK fick jaga kvittering under de återstående minuterna. När klockan tickat upp till 90 lyftes ett långt inlägg in mot straffområdet och efter att Hansemon vunnit en nickduell gick bollen till ytterligare en närkamp och där var Holmberg starkast och tryckte undan sin försvarare och sköt in 2-2! Under den sex minuter långa tilläggstiden hade båda lagen lägen för ett segermål. Bästa chansen fick Oddevold som kontrade i slutsekunderna och Kjellman Olblads avslut inifrån straffområdet gick via Bergmarks ben tätt utanför. Efter en sista nick utanför på den efterföljande hörnan kunde domaren blåsa av matchen och varsin poäng.

På presskonferensen summerade gästernas tränare Rikard Nilsson matchen som en riktig kampmatch. Han tyckte att hans lag gör det bra försvarsmässigt och nöjd med att hans lag gör två mål och tråkigt att det inte räckte till seger. ÖSKs Christian Järdler beskrev motståndet som typiskt Superettan – välorganiserat, stort och tungt. Han tyckte att matchbilden var den förväntade med mycket boll och lågt stående motstånd. Han kände att balansen behövde ändras i paus och tyckte att utfallet blev bättre i andra halvlek. Christian var inte nöjd med spelet överlag och att hans lag bjöd på för många målchanser bakåt. Det positiva är hjärtat och att man lyckas hämta upp underlägen två gånger om och ändå får med sig en poäng från matchen.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 16 juni kl. 15.00 borta mot Helsingborgs IF.

Resultat: 2-2 (0-1)
Mål: Kjellman Olblad 39’, Valgeirsson 58’, Al Hamlawi 80’, Holmberg 90’
Varningar: Karlin, Al Hamlawi, Valgeirsson, Almqvist, Bergmark, Sandberg
Hörnor: 4-5
Byten ÖSK: Tobias Björnstad ut – Niclas Bergmark in (46’), Elias Barsoum ut – Adam Bark in (70’), Hamse Shagaxle ut – Peter Gwargis in (79’), Samuel Kroon ut – Theodor Hansemon in (81’).
Byten Oddevold: Linus Tornblad ut – Olle Kjellman Olblad in (31’), Adam Engelbrektsson ut – Gustav Forsell in (63’), Oscar Iglicar Berntsson ut – Anton Snibb in (63’), Assad Al Hamlawi ut – Christian Jojo in (88’), Liridon Kalludra ut – Noa Bernhardz in (88’).
Domare: Jasmin Svraka, Daniel Gustavsson (ass.), Anders Böwing (ass.) och Ludvig Hallström (fjärde).