Knapp förlust mot Utsiktens BK

Denna torsdagskväll tog ÖSK emot Utsiktens BK på Behrn Arena i Superettans 9:e omgång. ÖSK hade ett stort bollinnehav i stora delar av matchen men i den första halvleken var det chansfattigt och målsnålt. O-0 i paus när inte heller Utsikten hittade något framåt. Den andra halvleken liknade den första men där tog Utsikten vara på sin chans. 0-1 genom Filip Trpcevski efter en hörna och ÖSK får ladda om när det är match redan på söndag.

På torsdagskvällen tog ÖSK emot Utsiktens BK på Behrn Arena. I den svartvita startelvan skedde två förändringar sedan senaste matchen när Peter Gwargis och Valgeir Valgeirsson tog plats i stället för Mohammed Saeid och Oskar Käck.

Efter en avvaktande inledning kom ÖSK:s första riktiga målchans först efter 25 minuters spel. Elias Barsoum smet in bakom Utsiktens backlinje, fick ett fint inspel från Modig och avslutade. Tyvärr inte bättre än att bortalagets målvakt Elias Hadaya kunde stoppa och hålla bollen i famnen. Kort därefter kom även Utsiktens första målchans när ett inlägg från höger nickades mot mål och plockades upp av Malte Påhlsson.

I den 31:a minuten fick Utsikten en ny möjlighet och även denna gång från högerkanten. Nu nådde inspelet Robin Book vid straffområdeslinjen men den förra ÖSK-spelarens avslut var inga bekymmer för Påhlsson som räddade på nytt. Halvleken kantades av dessa nästan lägen men inget av lagen hade skärpan att ta tillvara på dem. Det var dock ÖSK som hade majoriteten av bollinnehavet men den sista passningen fanns inte där och man hade svårt att kapitalisera på det. Därmed var resultatet 0-0 i paus.

Till den andra halvleken gjorde Christian Järdler ett byte när Peter Gwargis med skadekänning gick ut och in kom Samuel Kroon i en efterlängtad comeback på hemmaplan efter sin skadefrånvaro. Det var nära att det blev en dröm-comeback när han tidigt fick läget i straffområdet. Kyligt tog han ner bollen framför Utsiktens Hadaya men avsluten enbart på täckande försvarare. ÖSK fortsatte och försökte konvertera sitt bollinnehav till flera målchanser och mål men hade svårt även i denna halvleken. Istället var det Utsikten som i den 58:e testade utifrån men Påhlsson väl med i målet.

Järdler gjorde flera tidiga byten i ett försök att väcka laget och skapa mer energi. För likt den första halvleken hade ÖSK svårt att hota Utsiktens straffområde. Det hjälpte dock inte för i den 71:a minuten efter att Påhlsson räddat till hörna i ögonblicket innan kom 0-1 till Utsikten genom Filip Trpcevski. Kalle Holmberg hade direkt efter en kvitteringschans men nicken gick utanför. Dessutom hade Lucas Shlimon en frispark på tilläggstid som tvingade Hadaya till en svår räddning men närmre än nära kom aldrig ÖSK denna dagen. Det blev därmed ingen 6:e raka match med poäng och ÖSK får ladda om snabbt när det täta spelschemat gör att det är match till helgen.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 26 maj kl. 15.00 borta mot Gefle IF.

Resultat: 0-1 (0-0)
Mål: Trpcevski 71'.
Varningar: Randelovic, Faltsetas, Westermark, Zurmati, Gorgos, Valgeirsson, Saied, Lima.
Hörnor: 4-4
Byten ÖSK: Kroon in - Gwargis ut (46'), Shagaxle in - Bark ut (61'), Saeid in - Bergmark ut (61'), Käck in - Björnstad ut (68'), Hansemon in - Barsoum ut (83').
Domare: Andreas Dufva-Johansson, Niclas Hummelgren (ass), Fredrik Hammarström (ass), Ahmed Abid (4:e)