Seger efter en stark arbetsinsats

I Elitettans 7:e omgång tog ÖSK emot Bollstanäs SK hemma på Grönpepparparkens IP. Matchen vi fick se var en fysisk och duellrik sådan. 1-0 tidigt i första halvlek kom genom ett perfekt distansskott av Nora Thörngren. Bollstanäs tryckte på för att kvittera men ÖSK arbetade hårt i försvaret och lyckades hålla ledningen ända till slutsignal. Där med en efterlängtad seger för svartvitt.

I premiären på Grönpepparparken tog ÖSK emot tredje placerade Bollstanäs SK. Till dagens match gjordes två förändringar i startelvan. In kom Ella Gunnarsson och Agnes Andersson vilket gjorde att Izabella Hurtig och Rebecka Mannström inledde på bänken.

Många dueller och fysiskt spel präglade matchens inledning. Vi fick se två lag som ville sätta hög press och inte låta motståndaren få för mycket tid med bollen. Det resulterade i snabba skiftningar i bollinnehavet och att lagen tvingades till att slå längre bollar. Bollstänas var mer lyckade i detta spelet till en början. Vid fem minuter spelade skapade man en hörna som är nära att gå in direkt i mål med hjälp av den vind som fanns i första halvlek. Bollen gick i ribban och ut till en retur som Bollstanäs-spelare sedan nickade utanför.

ÖSK visade sin styrka när man i den 13:e minuten lyckades spela sig ur pressen från egen backlinje fram till offensivt straffområde. Chansen kom först för Amelia Olofsson som i straffområdet vann sin duell för att sedan passa bollen in till Moa Arlebo som styrde den mot mål. Bollstanäs rensade bort men i en andra våg kom Nora Thörngren som återigen visar på ett fint distanskott, vi minns drömmålet mot Mallbacken under försäsongen. 1-0 efter ett perfekt skott upp i krysset bakom Bollstanäs-keepern.

Efter målet återgår matchen till ett övertag för Bollstanäs där de vann fler dueller än ÖSK och anföll med sitt inläggsspel. Det genererade i flera hörnor och avslut men ett uppoffrande och säkert försvarsspel från ÖSK höll emot. ÖSK hade svårt att få vila med bollen och fick oftast bara slå ifrån sig långt, allt som oftast till en gulgrön spelare. Ju längra halvleken spelades ju längre ner kom ÖSK i sina positioner och det handlade mot slutet att hålla sin ledningn till pausvila. Något man också gjorde och resultatet skrevs 1-0 i paus.

Andra halvleken öppnade Bollstänas på fortsatt offensivt vis. En farlig chans direkt efter avspark men Ellen Portugués är med och gör en bra räddning efter marken. ÖSK dock med ett högre försvarspel efter vilan och lyckades flera gånger vinna bollen tidigt i Bollstanäs speluppbyggnad. Vilket också resulterade i ett bra läge utanför straffområdet för Agnes Andersson men avslutet utanför. I 54:e minuten avslutade Bollstanäs i stolpen från nära håll efterföljande en frisspark.

De riktigt farliga chanserna hade båda lagen svårt att skapa efter stolpskottet även om Bollstanäs var närmast och hade flest anfall, men inget av deras avslut sen stolpskottet kändes allt för svårt för ÖSK målvakten Portugués. Dessutom hade ÖSK själva ett par anfall för att skapa farligheter samt för att fördriva tiden.

När klockan tickade över 80 minuter blev Bollstanäs press större och större. ÖSK fick kämpa hårt för att försvara sin ledning. Dock i den 88:e orkade man flytta upp laget och sätta press på Bollstanäsförsvaret genom Jonna Dahhlberg och Amelia Olofsson till den grad att Izabella Hurtig får ett fint avslutsläge för 2-0 men avslutet utanför. Bollstanäs fortsatte att gå för en kvittering men ÖSK höll emot hela vägen och bergade sin efterlängtade andra trepoängare i Elitettan. Något som gör att man har möjligheter att klättra i tabellen.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 26 maj kl. 16:00 hemma på GPP mot Sunnanå SK.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
- Jag tycker det är en oerhört tuff match för Bollstanäs är ett bra lag. De har fysiken och är bra på att löpa in bakom så vi får slita med det. Sen jobbar vi otroligt hårt tillsammans och fredar vårt straffområde oftast på ett mycket bra sätt. Vi har lite marginaler på vår sida, Nora gör ett drömmål och vi tar tre poäng så det är väldigt skönt.

- I dag blir det en annan matchbild än mot Jitex där vi har mindre boll och där med mer chansartat än kontrollerat i vårt anfallsspel. Dessutom utmanas vi som sagt i duellspelet och vi får acceptera att vi behöver slita hårt i försvarsspelet då de är duktiga. Vi är nykomlingar och kommer behöva ta lite "skitpoäng" där allting inte riktigt ser ut så som vi vill att det ska se ut. Det är skönt att och välbehövligt att vi lyckas göra det här hemma i en period där vi haft det lite tufft. Förhoppningsvis fortsätter vi så här med inställningen att det kan komma att se ut så här i vissa matcher och att vi då har rätt mode inställt, då kommer vi kunna ta fler poäng.

Resultat: 1-0 (1-0)
Mål: Nora Thörngren 13’,
Byten ÖSK: Dahlberg in - Gunnarsson ut (64'), Hurtig in - Wallin ut (78'), Eriksson in - Arlebo ut (78'), Mannström in - A. Andersson ut (78')
Publik: 177

26. Ellen Portugués
8. Matilda Wennberg - 3. Josefine Eklund - 15. Nellie Thörngren
24. Selma Rajakangas - 6. Agnes Andersson - 7. Nora Thörngren - 16. Grace Wallin
10. Ella Gunnarsson - 19. Amelia Olofsson - 18. Moa Arlebo

1. Lundberg Vesterlund, 13. Eriksson, 14. Hurtig, 17. Hyttinen, 20. Mannström, 21. Stråle, 23. Dahlberg

Se höjdpunkterna från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.