Delad poäng mot Sundsvall

Tillbaka på Behrn Arena mötte i dag ÖSK Sundsvalls DFF i den fjärde omgången av Elitettan. På ett nästan somrigt Behrn var det bortalaget som startade starkast och gjorde 0-1 genom Elin Larsson tidigt i den första halvleken. Till den andra kom ÖSK ut på ett bättre sätt och lyckades kvittera. 1-1 av Josefine Eklund vilket också blev slutresultatet.

Ett tätt spelschema gjorde att ÖSK redan var tillbaka på Behrn Arena efter förlusten senast i Umeå. Dennis Gabrielsson och ledarstaben gjorde en del förändringar i startelvan och tvingades även till flera när Cornelia Karlsson utgick på grund av en skadekänning på uppvärmningen.

Med perfekta väderförhållanden var det upplagt för en bra dag på Behrn men det var bortalaget som startade matchen starkast när man ordnade en hörna i den första minuten. Det var en bra leverans nära målområdet som en medspelare nådde högst på och tvingade Ellen Portugués till en ansträngande räddning på mållinjen. Även nästa chans tillhörde Sundsvall när man i den fjärde minuten spelade sig igenom ÖSK-försvaret för att sedan hitta ett bra läge i straffområdet. Denna gång gick avslutet över och Portugués behövde inte ingripa.

ÖSK hade svårt att behålla bollen inom laget och istället kom Sundsvall i ett nytt anfall. Denna gången var avslutet från distans och mer välplacerat än tidigare. 0-1 av Elin Larsson i den 10:e minuten. ÖSK samlade ihop sig efter baklängesmålet, hittade direkt ett bättre spel och försökte gå för ett kvitteringsmål. Först var det Amelia Olofsson som stressade försvaret i Sundsvall till en hörna, nästan ett självmål, sedan på den efterföljande hörnan nickade Matilda Wennberg strax över ribban. Dock hade hemmalaget fortsatt svårt att skapa de riktigt heta målchanserna med sitt egna bollinnehav.

Ju närmre vi kom halvtidspaus ju mer styrde ÖSK spelet, de stora chanserna var dock fortfarande frånvarande. Farligaste blev det när Sundsvalls-målvakten missbedömde en hög boll in i straffområdet. Hon lyckades däremot få tillräckligt mycket touch på bollen för att den skulle sakta ner innan mållinjen för att sedan rensas bort av försvarare. Utan någon mer chans för båda lagen stod sig 0-1 till paus.

I den andra halvleken var det ÖSK som öppnade bäst. I 47:e minuten hittade Selma Rajakangas Isabella Hurtig i straffområdet men nicken gick tätt utanför. Sundsvall gjorde i sin tur det bra att stoppa ÖSK:s inledande forcering. Efter Hurtigs nick blev det igen svårt att hitta farliga lägen för ÖSK. Det skulle dröja till den 65:e minuten innan nästa chans kom. Detta på en hörna från vänster av inbytte Rebecka Mannström som serverade bollen mot första stolpen. Där vann Josefin Eklund sin duell för att sedan skarva bollen in i den bortre delen av målet för 1-1 och likaläge.

Resterande del av matchen blev mer jämn och mot slutet av den verkade båda lagen vilja behålla den poängen man hade snarare än att forcera för en vinst. De sista tio minutrarna tog Sundsvall ett lite större initiativ men lyckades inte att oroa ÖSK tillräckligt. Det sista ordet var det ÖSK som fick då Grace Wallin nickade precis utanför och nära ett sent segermål för ÖSK. Resultatet blev 1-1 och båda lagen fick nöja sig med en poäng.

Nästa match för ÖSK spelas redan lördag 4 maj kl. 16.00 återigen hemma på Behrn Arena mot Sundsvalls DFF. Köp biljett här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
- Vi ville mer i denna matchen så det känns såklart surt. Vi är tillbaka på hemmaplan efter två tunga matcher och här får vi ha mer bollinnehav men vi lyckas inte uttnyttja det. Det är egentligen två helt olika halvleker. Där vi i första upplevs som lite rädda, vi är efter i både defensiven och offensiven, vilket vi behöver jobba med. I andra är vi bättre, vi försöker ta bollen framåt men vi blir lite för låga i våra positioner så när vi väl får in bollen fyller vi inte på tillräckligt. Vi har ändå några lägen och gör 1-1 men jag tycker att vi ska kunna skapa flera farliga chanser och aktioner.

- Att det är tajt spelschema skulle jag inte säga påverkar oss, det är lika för alla lag. Samtidigt gäller det att ha så bra lag som möjligt på planen med så fräscha spelare som möjligt för att ta så många poäng som möjligt. Det gäller att vara kommunikativ och prata med spelarna om hur de mår. Det är elitfotboll och vi har en trupp för att kunna spela tre matcher i veckan så det ska som sagt inte vara något problem.

Resultat: 1-1 (0-1)
Mål: Elin Larsson (10'), Josefine Eklund (65')
Byten ÖSK: E. Andersson ut - Wallin in (46'), Dahlberg ut - Mannström in (62'), A. Andersson ut - Arlebo in (62'), Nora Thörngren ut - Hyttinen in (75').

ÖSK:s startelva:
26. Ellen Portugués
8. Matilda Wennberg - 3. Josefine Eklund - 15. Nellie Thörngren
24. Selma Rajakangas - 6. Agnes Andersson (K) - 7. Nora Thörngren - 14. Izabella Hurtig
9. Emilia Andersson -  19. Amelia Olofsson - 23. Jonna Dahlberg

1. Lundberg Vesterlund, 13. Eriksson, 16. Wallin, 17. Hyttinen, 18. Arlebo, 20. Mannström, 21. Stråle,

Se höjdpunkterna från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.