Talangtruppen: Generalrepetition

Förstora bilden

Talangtruppen möter i eftermiddag FC Norrköping, ett lag som ofta innehåller intressanta namn i sin spelartrupp.

För fotbollspubliken i Örebro är nog FC Norrköping mest känd som den klubb, som Robert Mambo-Mumba spelade för innan han år 2004 kom till Örebro. Annars är väl klubben mest känd för de brasilianska spelare som brukar representera klubben. Så sent som i somras provspelade till exempel mittfältaren Bruno Marinho för ÖSK i en U21-match mot IFK Norrköping. Marinho gjorde bra ifrån sig, men den tilltänkta uppföljningen med ÖSK blev aldrig av eftersom Åtvidabergs FF höll sig framme och lånade in Marinho. I årets lag vill man från Norrköpingshåll gärna framhålla sin 23-årige mittfältare Sidney Santos. Santos med tröjnummer 8 beskrivs som en snabb och teknisk spelare, som gillar att utmana.

Rent seriemässigt hittar man norrköpingslaget rätt långt ner. Efter fjolårets serieseger i div 6 spelar laget i år i div 5. Serietillhörigheten skall man dock i detta fall inte stirra sig blind på. Förra året bokfördes laget för 15 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust och avslutade seriespelet med den förkrossande målskillnaden 90-21. Förutsättningarna är därför goda att östgötarna skall kunna bjuda ÖSKs talanger på en riktigt bra match.

På onsdagens träningsprogram fick truppen bland annat jobba på sin startsnabbhet.

ÖSK Ungdom.

I förra veckans möte med Carlstad United visade talangerna upp bra spel, men utan att få till det i anfallsspelet. Bitvis var dock spelet riktigt bra och nu får vi se om man har lyckats konservera formen under den gångna veckan.

Mot Carlstad United hade laget inledningsvis en viss draghjälp av några spelare från A-truppen, som behövde matchträning. Denna typ av assistans blir det inte den här gången. I stället kommer det för publiken att finnas en möjlighet att bekanta sig med en eller möjligen två provspelare. Den brasilianske mittfältaren Matteus har tränat med truppen två dagar och sett tillräckligt intressant ut för att han skall få en möjlighet att visa upp sig i match.  Dessutom tränar en tysk provspelare med truppen för närvarande.

När det gäller talangtruppens sammansättning har ÖSK och BK Forward i veckan kommit överens om att Yim Ståhl och Daniel Delgado kan ta steget över till ÖSKs talangtrupp. Båda spelarna är födda 1991 och kommer att vara spelklara till seriestarten om en dryg vecka. De är välbehövliga förstärkningar för den antalsmässigt något tunna talangtruppen. Yim spelar i försvaret och då företrädesvis som mittback medan Daniel trivs bäst på mittfältet.

Tidigare i veckan har talangtruppens Gustav Källberg, Viktor Lindqvist och Jonathan Ring tillsammans med Oskar Johansson och Marcus Astvald från ÖSKs A-trupp representerat Örebros John Bauer gymnasium i skol-SM. De mötte John Bauer, Karlstad och tog en säker 4-0 seger med sig hem. Örebro-laget har nu nått fram till semifinalspel och är alltså ett av de fyra bästa skollagen i Sverige.

Årets träningsmatcher för ÖSK Ungdom.

ÖSK Ungdom - Adolfsbergs IK 1-2

Eskilstuna City - ÖSK Ungdom 3-2

Värmbol FC - ÖSK Ungdom 3-1

ÖSK Ungdom - LSW IF 2-0

ÖSK Ungdom - IK Brage 0-5

ÖSK Ungdom Degerfors U19 4-0

Hammarby Talang/J - ÖSK Ungdom 1-0

ÖSK Ungdom - Carlstad United 0-1

Laguppställning:

Målvakt: Peter Rosendahl

Försvar:Daniel Björnqvist, Johan Bolin, Gustav Källberg, Simon Karlsson

Mittfält: Boris Lumbana, Viktor Lindqvist, Sebastian Scharnke, Jonathan Ring

Anfall: Edvin Möller, Adam Botvidsson

Ersättare: Marcus Andersson, Anel Coralic, Daniel Delgado, Pontus Jacobsson, Matteus

ÖSK Ungdom - FC Norrköping

Behrn Arena 9 april kl 15:00

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908