Förlust mot Karlslund i träningsmatch

Förstora bilden

ÖSK förlorade onsdagskvällens träningsmatch mot ett piggt Karlslund med siffrorna 4-2. Det största glädjeämnet för ÖSKs del var nog att de återvändande A-truppsspelarna kunde genomföra matchen utan några problem.

ÖSK startade matchen med ett lag där alla spelarna med undantag av Yunus Ismail prövat på allsvenskt spel. När matchens domare blåste av tillställningen var det så gott som enbart spelare från ÖSKs div 3-lag på plan.

A-laget, om man får kalla det så, spelade oavgjort 2-2 mot Karlslund, medan talagerna fick finna sig i en förlust med 2-0 mot div 1-laget. För ÖSKs del handlade mycket om att få lufta spelare som varit skadade och borta under kortare och längre perioder.

Lindskog bakom Karlslunds första två.

Den första halvleken präglades av ett konstant övertag för ÖSKs del, men det var ändå hemmalaget som två gånger tog ledningen. Båda gångerna var det Anders Lindskog som låg bakom målen. Först med en boll som med knapp styrfart tog sig igenom ett packat försvarsområde, där alla verkade att stå på fel ben, för att slutligen via stolpen med uppbjudande av sina sista krafter ta sig över mållinjen. "Passningsläggare" var Dennis Fransson med ett av sina monsterinkast. Det andra målet var en väl avvägd frispark som med hjälp av ett touchande huvud, som kan ha tillhört Rasmus Norén, hittade hela vägen till nätmaskorna. Karlslund var dessutom ytterst nära ett tredje mål i den första halvlekens slutminuter. Stellan Carlsson hade bollen inne men fick se sitt mål underkänt på grund av vad som möjligen kan ha varit en hårfin offside.

Per och Yunus målskyttar.

Båda gångerna kvitterade ÖSK ledningen. Först genom Per Johansson som framspelad av Eric Bassombeng gjorde mål på sina gamla lagkamrater. Vid det andra målet kämpar Robert Walker till sig bollen från en försvarare. Robert kommer ur skottvinkeln, men hittar fram med en passning till Yunus Ismail, som blir ÖSKs andra målgörare. Utöver de två målen skapades det en hel del målchanser men den storspelande  förre talangtruppsmålvakten

Jonas Persson i hemmamålet såg till att ÖSKs målskörd kunde hållas nere. Andra halvlekens två KIF-mål görs sedan av Pontus Pers resp. Stellan Carlsson efter det att ÖSK bytt ut så gott som hela sin startelva. Inte så mycket att säga om dem.

Pigga yttrar.

Under den första halvleken, då ÖSK spelmässigt var det klart bättre laget, var det främst yttrarna Eric Bassombeng och Yunus Ismail, som ställde till problem för hemmalaget. Den med 8-1 vunna hörnstatistiken vittnar om ett massivt spelövertag, men det var trots allt Karlslund som fick bäst betalt för sina målchanser. Försvarsmässigt var det skönt att se Patrik Anttonen tillbaka i backlinjen. Erik Nilsson skötte den defensiva mittfältsrollen och hittade som vanligt en hel del intressanta passningsvägar. Alejandro Bedoya, som inte verkade att hämmas av sin tidigare fotskada hade fått på sin lott (verkade det som) att ta luftduellarna mot Karlslunds Dennis Fransson, vilket Alejandro faktiskt lyckades riktigt bra med. Fransson är ju väldigt tung att möta både på marknivå och några decimeter högre upp.

Massiva spelarbyten.

Den andra halvleken fortsatte där den första slutade, men när ÖSK med början i den 55 matchminuten började byta ut spelarna i parti och minut försvann också ÖSKs spelövertag. Med många spelare som gjorde sin första match efter skada och en del som kan vara aktuella för matchen mot Häcken på måndag ville man inte slita alltför hårt på spelarmaterialet från ÖSKs sida. Helt naturligt kunde därför hemmalaget ta över matchen som det spelförande laget. ÖSK fick dessutom avsluta matchen med nio utespelare efter det att Bertin Zé i slutminuterna visats ut efter sitt andra gula kort.Efter matchen var ÖSKs coach Richard Nilsson nöjd med det spelövertag och de målchanser laget skapade i första halvlek. Men effektiviteten saknades i avsluten och de två insläppta målen i första halvlek vittnade på nytt om ÖSKs problem att försvara sig vid fasta situationer